- 3 готови пандишпанови блата (квадратни)
- 400 г заквасена сметана
- 1/2 ч.ч. захар (или на вкус)
- 1 ч.ч. сок от светъл компот (или захарен сироп от 1 ч.ч. вода и 2-3 с.л. захар)
- 3-4 с.л. мармалад или конфитюр
- шоколад или шоколадови стърготини за украса
Всеки от блатовете се разделя на две равни части (получават се 6 блата с дължина около 24 см и ширина около 12 см). Сметаната се разбива на крем със захарта. Всеки от блатовете при сглобяване на тортата се напоява със сок от компот или захарен сироп. Първият и вторият блат се намазват със сметана, третият - с мармалад, четвъртият и петият - със сметана. С останалата част от сметаната се намазва тортата отгоре и отстрани. Поръсва се с настърган шоколад или стърготини.
Няма коментари:
Публикуване на коментар